Focus on
03.06.2024.

Valve Steam Deck OLED 1TB

Revolucija Prenosivog Gejminga

Steam Deck OLED model se ističe svojim živopisnim 7-inčnim OLED ekranom koji pruža izvanredan kontrast i boje koje oživljavaju virtuelni svijet. Sa rezolucijom od 1920x1200 piksela, igre izgledaju oštro i detaljno, dok touch-screen donosi novi nivo interakcije.

Performanse i skladištenje
Steam Deck OLED 1TB pokreće custom APU dizajniran za visoke performanse u prenosivom formatu. Sa 1TB NVMe SSD-a, igrači imaju dovoljno prostora da skladište obimne biblioteke igara, dok brzi pristup podacima osigurava kratka vremena učitavanja. Uz to, podrška za micro SD kartice omogućava lako proširenje skladišnog prostora.

Kontrola i povezivanje
Valve nije štedio na kontrolama. Tu su dva analogni stika, D-pad, i touchpadovi za precizno upravljanje. Što se tiče povezivanja, uređaj ima Wi-Fi, Bluetooth, USB-C portove i omogućava lako povezivanje sa raznim perifernim uređajima.

Softver i kompatibilnost
Steam Deck radi na SteamOS, baziranom na Linuxu, koji je optimizovan za prenosivo gejming iskustvo. Korisnici mogu pristupiti svojoj Steam biblioteci igara, kao i instalirati druge igračke platforme. Valve je obezbedio i Proton, kompatibilni sloj koji omogućava pokretanje Windows igara bez problema.

Valve upgrades the Steam Deck with OLED screen | PCWorld

Zaključak
Valve Steam Deck OLED 1TB je impresivan komad hardvera, koji donosi PC gejming iskustvo u ruke igrača. Svojim prelijepim ekranom, snažnim performansama i ogromnim skladišnim prostorom, postavlja nove standarde u prenosivom gejmingu. 

Slični članci

06.
Sep.
2024.
Focus on
Možda je igra malo drugačija od onoga što su fanovi očekivali, ali je činjenica da je sve više onih koji je igraju. Kako započeti i o čemu treb...
10.
May.
2024.
Focus on
Možda je trebalo d prođe 13 godina da bismo dobili novi naslov iz TopSpin franšize – TopSpin 2K25. Ali, da li je trebalo da sačka...
06.
May.
2024.
Focus on
Nakon 13 godina ćemo zaigrati novi naslov TopSpin 2K25. Dosta je pitanja o novitetima i promjenama