Nintendo
25.09.2024.

Zelda: Echoes of Wisdom - Šta znamo o ovoj igri?

Dosta

Šta znamo o The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom?

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom je nadolazeća igra za Nintendo Switch, sa datumom izlaska 26. septembra 2024 godine.

Igrači će preuzeti ulogu princeze Zelde koja koristi Tri Rod, magični artefakt, kako bi stvorila "eho" - imitacije objekata i čudovišta koje može slobodno koristiti. Osim toga, Zelda može da "veže" objekte pomoću Bond sposobnosti, što joj omogućava da ih pomjera ili da se kreće zajedno sa njima. Avantura vodi Zeldu kroz različite djelove Hyrulea, uključujući Gerudo pustinju i Faron močvare, dok pomaže stanovnicima i rješava zagonetke.

 

Informacije cure kao nikada prije

Nintendo je poznat po tome da je jako škrt sa informacijama. Rijetko se dešava da o igrama saznamo nešto više na osnovu likovanja ali ovoga puta se to desilo. Procurio je snimak gameplay-a iz igre Echoes of WisdomPrvo je objavljen na 4chan, a zatim je YouTube bio preplavljen infueserima koji su imali odmah šta da kažu i nagađaju. Podsjećam da se ovo desilo i sa Tears of the Kingdom.

 

Gameplay koji nijesmo trebali da vidimo

Procurjeli snimak prikazuje osobu koja igra igru na hakovanoj Nintendo Switch konzoli, što je navelo mnoge fanove da budu oprezni zbog mogućih dodatnih spojlera prije zvaničnog izlaska igre. Iako ne otkriva mnogo, njegovo postojanje ukazuje na mogućnost daljih curenja u narednim danima. Nintendo igre znaju da procure pre zvaničnog izlaska, kao što je bio slučaj sa The Legend of Zelda - Tears of The Kingdom, koji je osvanuo deset dana prije nego što je naslov stigao na police. Ovaj događaj je natjerao Nintendo da preduzme oštre mjere protiv piraterije, posebno usmjerene ka Yuzu emulatoru. Primetno je da su dosta pažljivi kada šalju kodove za igranje novinarima i trude se da tu ne procuri ni jedna informacija.

Veličina igre

Veličina igre Echoes of Wisdom je zvanično potvrđena i iznosi 5.4 GB, što je nešto manje nego što je prvobitno najavljeno. Za poređenje, The Legend of Zelda - Link's Awakening remake iz 2019. je imao 5.9 GB, dok je prošlogodišnja hit igra Tears of the Kingdom zauzimala 16.3 GB, a njen prethodnik The Legend of Zelda - Breath of the Wild 14.4 GB prostora.

 

Specijalna Nintendo Switch konzola

Nintendo je pripremio i specijalnu ediciju Hyrule Edition Switch Lite konzole, koja dolazi sa zlatnim dizajnom i uključuje 12 mjeseci Switch Online + Expansion Pack pretplate. Ova pretplata omogućava igračima besplatan pristup klasičnim Zelda igrama kao što su Ocarina of Time i A Link to the Past, čime će lansiranje The Legend of Zelda - Echoes of Wisdom 26. septembra biti još primamljivije za fanove.

 

Protagonisti

Prvi put u glavnoj seriji, Zelda je glavni protagonist dok će Link biti sporedni lik. Zelda koristi novi sistem pod nazivom Echoes, koji joj omogućava da kreira duplikate određenih predmeta, a njena pratnja, misteriozna vila Tri, daje joj pristup moćnom oružju zvanom Tri Rod. Tokom svoje avanture, Zelda će nailaziti na automate, male mašine koje može koristiti za razne zadatke, uključujući borbu.

Fanovi ne mogu da zamisle Zelda igru bez mača i štita, pa Echoes of Wisdom uvodi i Zeldinu mačevalačku formu, koja joj omogućava da se kratko bori poput Linka, uz mogućnost punjenja ove sposobnosti.

Što se tiče zlikovaca, Ganon se pojavljuje u ključnim artovima za The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom, ali nije potvrđeno da će biti glavni antagonist.

 

Sličnosti sa prethodnim Zelda naslovima

Igra će sadržati masivne dungeone u Hyrule i Still World zoni, što će pozdraviti ljubitelji klasičnih Zelda dungeona. Za fanove koji vole Twilight Princess, Echoes of Wisdom ima sličnosti sa ovom mračnijom igrom iz serije, posebno kroz atmosferu alternativnih dimenzija i izazovnih zagonetki.

 

Vremenska linija

Nintendo još nije potvrdio gde će Echoes of Wisdom biti smešten u vremenskoj liniji Zelda serijala, ali fanovi spekulišu da bi mogao biti postavljen u 'Lost Hero/Downfall' eri, iako postoje elementi koji tome protivrječe.

 

Nastavak ili rimejk?

Nije jasno da li će Echoes of Wisdom biti direktni nastavak nekog od prethodnih naslova, ali je sigurno da igra nije rimejk starije igre. Nintendo je potvrdio da neće biti posebnih izdanja igre osim osnovne verzije.

 

Cijena The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom

Igru možete još uvek poručiti unaprijed po ceni od 70,99 eura, dok će cijena od prvog dana pa na dalje biti 74,99 eura. Ne očekuje se da će se nakon toga cijena spuštati jer znamo da Nintendo ne spušta cijene Switch igara, čak ni kada igra ima više od 10 godina!


The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom će pratiti tradicionalni otvoreni svijet u stilu klasičnih 2D Zelda igara, sa velikom mapom i mnogim regijama za istraživanje, neprijateljima i dungeonima. Nova zona pod nazivom Still World nudi još više izazova i otkrića, a fanovi mogu očekivati iskustvo tipičnog Zelda otvorenog svijeta, uz inovacije koje donosi igranje u ulozi princeze Zelde.