Nintendo
09.10.2024.

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom POSTAVLJA NOVI REKORD PRODAJE

I neka nova pravila...

Nova akciona avantura Switch The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom debitovala je na vrhu japanske liste fizičkih prodaja, sa više od 200,000 prodatih primjeraka, nadmašivši tako uspjeh rimejka iz 2019. godine, The Legend of Zelda - Link's Awakening, koji je ostvario preko 140,000 prodatih fizičkih jedinica u svom prvom vikendu.

Iako je Zelda glavni hit, nije jedini novi naslov na listi. The Legend of Heroes: Kai no Kiseki – Farewell, O Zemuria zauzima dva mjesta u prvih deset sa PS5 konzole (preko 29,000 prodatih primjeraka) i PS4 verzijama (preko 17,000 prodatih primjeraka), sa ukupnom prodajom od preko 47,000 komada. Još jedan novi naslov, EA Sports FC 25, takođe se pojavio na više pozicija, zauzevši 4. mjesto za Switch EA Sports - FC 25, 5. mjesto za PS5 EA Sports - FC 25 i 7. mjesto za PS4 EA Sports - FC 25, sa ukupnom prodajom od preko 32,000 primjeraka na svim platformama.

Što se tiče prodaje hardvera, Nintendo Switch je očekivano bio najprodavanija konzola u Japanu te nedjelje, zahvaljujući lansiranju igre Zelda: Echoes of Wisdom, sa skokom prodaje na preko 74,000 jedinica. PlayStation 5 konzola je pratila s velikom razlikom, sa nešto više od 10,000 prodatih primeraka.

Ovo je na žalost, prvi put da Shigeru Miyamoto, dugogodišnji Nintendo izvršni direktor i ko-kreator serijala Zelda, nije naveden u kreditima igre Echoes of Wisdom. Iako je Miyamoto bio uključen u mnoge Nintendo naslove još od 1980-ih, ova igra označava prekretnicu, jer je Miyamoto od 2015. preuzeo manju rukovodeću ulogu. Posljednji Zelda naslov u kojem je Miyamoto bio naveden bio je Switch The Legend of Zelda - Tears of The Kingdom iz 2023. godine.

Za ljubitelje serijala, mehanika i likovi iz igre Echoes of Wisdom predstavljaju savršenu kombinaciju za nove i dugogodišnje fanove. U igri je prisutno 338 različitih developera, a više od polovine njih prvi put se pojavljuje u kreditima Zelda igre.

Koji su najbolji Echos u The Legend of Zelda: Echoes of WIsdom?

Najbolji echos za početak igre uključuju:

  • Trampoline Echo
  • Water Block Echo
  • Bombfish Echo
  • Flying Tile Echo
  • Crow Echo, i bilo koji Bed echoes.

Svaki od njih ima jedinstvene osobine koje značajno olakšavaju napredak kroz igru. Kako igra napreduje, igrači će imati pristup snažnijim echos, poput: Boomerang Boarblin Lv. 2 EchoWizzrobe EchoesFreezard Echo i Lynel Echo, koji su idealni za kasnije faze igre i suočavanje sa težim neprijateljima.

The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom predstavlja još jedan veliki uspjeh u dugovječnoj franšizi, uprkos odsustvu Shigeru Miyamota u zaslugama za igru. Sa preko 200.000 prodatih fizičkih primjeraka u prvoj nedelji, igra je nadmašila očekivanja, dok je uzbudljiva kombinacija starih i novih elemenata privukla i dugogodišnje i nove fanove.


U narednim nedjeljama, vidjećemo kako će se Echoes of Wisdom dalje razvijati na tržištu, a i potrudićemo se da vam približimo igranje ove specifične igre kroz par vodiča.

 

Slični članci

25.
Sep.
2024.
Nintendo
Bliži nam se datum izlaska nove Zelda igre. Da li nam donosi nešto novo i šta smo do sada saznali o ovoj igri?
10.
Sep.
2024.
Nintendo
Istine i nagađanja