Nintendo
10.10.2024.

Nintendo bez septembarskog Direct-a: Najava Switch 2 ili nešto drugo?

Koje igre Nintendo objavljuje u oktobru?

Po prvi put od septembra 2016. godine, Nintendo nije održao svoj uobičajeni Direct za ovaj mjesec. Iako su u avgustu održani Nintendo Partner Showcase i Indie World, nijedan od njih nije obuhvatao najave budućih Nintendo Switch igara. Razlozi za ovo odsustvo mogu biti različiti — od toga da jednostavno nemaju ništa novo da pokažu, do toga da su zauzeti iza scene pripremama za otkrivanje Nintendo Switch 2, koje je planirano pre 31. marta 2025.

Ovo ne znači da neće biti Direct-a do kraja godine, ali septembar, koji je bio rezervisan za velike Nintendo najave tokom posljednjih osam godina, ove godine je prošao bez ključnog događaja. Prošlogodišnji Nintendo Direct iz septembra 2023. predstavio je, između ostalog, dugo očekivani remake igre Switch Paper Mario: The Thousand-Year Door, kao i Switch Princess Peach Showtime i drugu talas DLC-a za Switch Splatoon 3. Ove prezentacije tradicionalno su označavale posljednji veliki događaj godine za Nintendo.

Možda je avgustovski Indie World poslužio da oslobodi prostor za veći Direct kasnije ove godine, ali to su samo spekulacije. Nintendo fanovi sada samo mogu da čekaju da kompanija najavi neki događaj — ako uopšte bude bilo jednog. Iako se čini nevjerovatnim da će Nintendo preskočiti prvi-party Direct u potpunosti ove godine, ovo je sada potpuno neistražen teren.

Zašto Nintendo nije održao septembarski Direct 2024?

Jedno od najlogičnijih objašnjenja je da se Nintendo u potpunosti fokusira na pripreme za Switch 2. Ako je to razlog, fanovi bi mogli biti popustljivi, jer glasine o Switch 2 zvuče veoma obećavajuće. Ipak, ovakva pauza od septembarskog Direct-a označava kraj jedne ere.

Septembar je tradicionalno bio mjesec važan za Nintendo tokom Switch ere. Od kada je 2016. najavljena Switch konzola, Nintendo je svake godine koristio septembar da predstavi dolazeće igre. Tako su 2017. najavili naslove kao što su Switch Super Mario OdysseySwitch Elder Scrolls V: Skyrim, i Xenoblade Chronicles 2, dok su naredne godine najavili veliki hit Switch Animal Crossing: New Horizons. Ove godine, međutim, Nintendo nije pružio informacije o igrama koje bi trebalo da izađu u februaru i martu 2024. godine, što može imati važan razlog.

Jedan od njih je i najnovija Zelda igra, Switch The Legend of Zelda - Echoes of Wisdom, koja je puštena krajem septembra. Objavljivanje drugih igara u istom periodu moglo bi da umanji njen značaj i eventualno smanji prodaju. A pored toga, Nintendo svakako ne bi želio da najave drugih Switch igara budu u konfliktu sa dolaskom Switch nasljednika, koji su potvrdili u maju ove godine.

Nintendo bi mogao da se vrati svojoj standardnoj Direct rutini sljedeće godine, ali 2024. će ostati zapamćena kao godina u kojoj je prekinuta dugogodišnja tradicija.

 

Šta nas čeka od Nintendo igara ovog oktobra?

Dolazi mnoštvo uzbudljivih naslova na Nintendo Switch konzole u oktobru, uključujući najveći Mario Party do sada, avanture u Bikini Bottom-u, zagonetke u futurističkim svijetovima, i još mnogo toga!

Pogledajte selekciju igara koje izlaze ovog mjeseca, a ne zaboravite da kliknete na one koje vam privuku pažnju za priorder ili kupovinu.

 

Refind Self: The Personality Test Game – 2. oktobar

U ovoj igri, baziranoj na grananju priče, otkrićete nešto novo o sebi dok igrate u ulozi androida. Prolazite kroz ključna mjesta vezana za uspomene vašeg kreatora, komunicirajte s drugim automatima i otkrijte tajne svijeta u kojem nema ispravnog ili pogrešnog načina igranja.

 

SpongeBob SquarePants: The Patrick Star Game – 4. oktobar

„Da li je ovo Krusty Krab?“ „Ne, ovo je Patrick!“ U ovoj fizici zasnovanoj sandbox igri, preuzmite ulogu luckastog Patricka i napravite haos u Bikini Bottom-u. Izazovi vas čekaju od strane SpongeBoba, Sandy, Squidwarda i mnogih drugih likova!

 

Europa – 11. oktobar

Krećite se, klizite i letite kroz mirni svet avanture i meditacije u igri Europa. Rješavajte misterije drevne utopije i istražite intimnu priču o odrastanju i vezi čovječanstva s prirodom.

 

Just Dance 2025 Edition – 15. oktobar

Spremite Joy-Cone i pozovite prijatelje i porodicu da se razmrdaju uz najnovije izdanje Switch Just Dance 2025 - Code in a Box.

Sa 40 novih hit pjesama, ovo je savršena igra za žurke, vježbanje ili stvaranje posebnih trenutaka sa najbližima.

 

Neva – 15. oktobar

Emotivno nabijena akciona avantura stiže od kreatora nagrađivane igre GRIS. Nakon susreta sa mračnim silama, mlada žena Alba se vezuje za radoznalog vučića i zajedno kreću na opasno putovanje kroz svijet koji polako propada.

 

Super Mario Party Jamboree – 17. oktobar

Uključite se u proslavu punu zabave uz Switch Super Mario Party - Jamboree!

Sa sedam novih i starih tabli i preko 110 mini-igara, ovo je najveća Mario Party igra do sada. Takođe, prvi put možete se takmičiti u Koopathlonu – online turniru sa do 20 igrača!

 

 

Yakuza Kiwami – 24. oktobar

Uronite u priču koja je pokrenula epove Like a Dragon i Yakuza serijala. Istražite najveći zabavni distrikt Japana, Kamurocho, i pomozite Kazama Kiryu-u da se suoči sa suparničkim bandama u pretjeranim borbama.

 

Date Everything! – 24. oktobar

Vaš dom je mjesto gdje je srce, bukvalno! U ovoj igri, upoznajte ljubavne interesente koji su ujedno i predmeti iz domaćinstva. Sa preko 100 likova spremnih za dejt, uključujući Cabrizzio OrmarLux Lampa i Textbox-chan, avanture su neograničene!

 

dotAGE – 24. oktobar

Apokalipsa se bliži, a na vama je da vodite selo kroz predstojeće nedaće. U dotAGE, upravljajte radnicima, gradite i održavajte selo u ovom roguelite survival city-builder-u. Da li ćete ispuniti Proročanstvo?

 

Romancing SaGa 2: REVENGE OF THE SEVEN – 24. oktobar

Legendarni SaGa serijal se vraća sa potpunim 3D remake-om igre iz 1993. godine. Uživajte u klasičnoj RPG avanturi, sa novim funkcijama, glasovnom glumom na japanskom i engleskom, kao i remiksovanim muzičkim kompozicijama.

 

Shin chan: Shiro and the Coal Town – 24. oktobar

Dobrodošli u Akitu! Započnite bezbrižan život na selu, pecajte, hvatajte bube ili izmišljajte nove ideje. Posjetite Coal Town i pomozite u lokalnom restoranu ili osmislite nevjerovatne izume.

 

SONIC X SHADOW GENERATIONS – 25. oktobar

Spremite se za dve jedinstvene avanture sa Switch Sonic x Shadow - Generations, najnovijom igrom legendarne Segine fanšize!

Igrajte kao Shadow the Hedgehog u potpuno novoj kampanji, a zatim uživajte u remasterovanoj kolekciji najpoznatijih Sonic nivoa u Switch Sonic x Shadow - Generations.

 

 

Shadows of the Damned: Hella Remastered – 31. oktobar

Krenite na putovanje kroz pakao u ovoj akcijom nabijenoj igri. Vratite svoju voljenu, kidnapovanu od strane Gospodara Podzemlja, u Shadows of the Damned: Hella Remastered – remasteru klasične igre proslavljenih kreatora SUDA 51 i Shinji Mikamija.

 


A šta ste vi željeli da saznate i vidite u septembarskom Nintendo Direct-u? Podijelite vaše mišljenje sa nama.

Slični članci

25.
Sep.
2024.
Nintendo
Bliži nam se datum izlaska nove Zelda igre. Da li nam donosi nešto novo i šta smo do sada saznali o ovoj igri?
10.
Sep.
2024.
Nintendo
Istine i nagađanja