Ova mama je gejmer
30.08.2024.
Autor: Danica Manojlović

GAME INFORMER VIŠE NE POSTOJI!

Gašenje poslije 33 godine

Kompanija je nažalost obavijestila zaposlene o prekidu rada rano u petak ujutro, uz obavještenje da će svi dobiti otpremnine. Kotaku u svom izvještaju o zatvaranju navodi da je vijest stigla dok je bar jedan član osoblja bio na poslovnom putu, a jedan bivši zaposleni je na Twitteru potvrdio da je najava zatvaranja postavljena na X ex Twitter mreži  bez znanja uredništva i pre nego što su svi bili obaviješteni o situaciji.

"Poslije 33 uzbudljive godine u donošenju najnovijih vijesti, recenzija i uvida iz stalno evoluirajućeg svijeta igara, sa teškim srcem obavještavamo vas o zatvaranju Game Informer-a," počinje saopštenje.

"Od ranih dana pikselizovanih avantura do današnjih impresivnih virtuelnih svijeta, bilo nam je čast da dijelimo ovo nevjerovatno putovanje s vama, našim vernim čitaocima. Dok naši presevi prestaju, strast prema igrama koju smo zajedno gajili će nastaviti da živi."

Game Informer je započeo svoje putovanje koje će oblikovati izvještavanje o video igrama još 1991. godine. Potom je 2000. godine kupljen od strane GameStop, kompanije koja je godinama sama sebi kopala rovove da bi se sahranila.

Loša matična kompanija, međutim, nije spriječila Game Informer da nastavi da objavljuje neka od najboljih izvještaja o igrama u istoriji. Nastavio je da objavljuje fizički magazin zajedno sa web-sajtom daleko duže nego većina drugih koji su se isključivo bavili video igrama.

Njegovo zatvaranje predstavlja veliki gubitak za medije o igrama i tužan dan za industriju igara u cjelini.


GameStop još uvijek nije objavio nikakvo dalje saopštenje o zatvaranju osim onoga što je objavljeno na X ex Twitter nalogu Game Informer-a, i važno je napomenuti da se ovo zatvaranje dešava u istoj nedelji kada je izvršni direktor GameStop-a, Ryan Cohen, suočen sa tužbom u iznosu od 47 miliona dolara zbog trgovine na osnovu poverljivih informacija.

Slični članci

05.
Jun.
2024.
Ova mama je gejmer
Preneto sa bloga Indijanka Danka   Iskreno, nijesam planirala da se bavim povećanim interesovanjem za igru Fallout nakon početka emitov...
04.
Jun.
2024.
Ova mama je gejmer
Zaplet u nekim video igrama može biti jednostavan ali je najčešće složen i sveobuhvatan. Zapleti mogu uzeti nekoliko dana igranja, vi&scaron...
04.
Jun.
2024.
Ova mama je gejmer
Preneto sa bloga Indijanka Danka   Toliko puta smo čitali o današnjem modernom svijetu koji se pod uticajem tehnologije konstantno razvija...