Playstation
02.04.2024.
Autor: Stefan Starović-dugogodišnji autor magazina PLAY i ljubitelj vido igara i hardvera

Igre za PS4 koje se i dalje prodaju bolje od igara za PS5 u 2024. godini

Najbolje PlayStation 4 igre i dalje vredi igrati, čak i ako ste vlasnik PlayStation petice. S obzirom da još uvijek možemo da uživamo u igrama iz PS4 biblioteke i na PS5 konzoli, pristup PS4 igrama je još lakši nego ranije. Od uzbudljivih avantura, prelijepih vizuala i priča koje će nam dugo ostati u sjećanju, PS4 igre imaju još dosta toga da ponude i u 2024. godini.

Ne bi trebala ni da vas odvrati činjenica da je PS4 konzola prošle generacije. PlayStation 4 još uvijek koriste milioni gejmera, i može vam pružiti obilje interesantnih i zabavnih iskustava. Baš zbog toga se neke igre za PS4 i dalje bolje prodaju od igara za nove konzole i ove godine. Bilo da je riječ o novoj avanturi popularnog PlayStation heroja ili nešto sasvim novo, sve možete naći na PS4 konzoli. Ovo su neke od igara koje su i danas popularne među PS4 korisnicima.

 

The Witcher 3: Wild Hunt

Dugo godina se nije pojavila igra koja je na PS4 izgledala bolje od The Witcher 3: Wild Hunt-a. The Witcher serijal postoji već decenijama, ali izlazak igre The Witcher 3 tokom PS4 ere je posebno popularizovao Geralt-a i univerzum u kojem on živi. The Witcher 3 je ogromna igra, i jedan od retkih otvorenih svijetova u kojem nijedan zadatak ili sporedna misija se ne čine suvišnim. Zbog toga je ovo i dalje jedna od PS4 igara koja se odlično prodaje u 2024. godini.

Geralt-ova priča će vas voditi kroz fascinatan svijet fantazije u kojem ćemo upoznati veliki broj jedinstvenih karaktera koje ne možete pronaći u drugim igrama iz ovog žanra. Ovo je igra prepuna nezaboravnih trenutaka, i sve ćete ih iskusiti kroz jednog od najomiljenijih protagonista iz svijeta video igara. The Witcher 3: Wild Hunt je do danas prodao preko 10 miliona kopija za PS4 konzolu.

Bloodborne

Mnogi ljubitelji souls-like igara godinama čekaju ovu igru na novim konzolama i PC-u, ali za sada Bloodborne je samo dostupan kao PlayStation 4 igra. FromSoftware-ova akciona igra vas vodi da istražite, i preživite, gotički svijet Yharnam-a kao karakter sa vrlo jednostavnim imenom, the Hunter. Bloodborne ima dosta sličnosti sa drugim igrama od FromSoftware-a, zato i danas ljubitelji ovog žanra ne žele da propuste ovu PS4 ekskluzivu, a souls-like fanatici veoma optimistično čekaju da port ove igre izađe i za njihove platforme.

Sony već nekoliko godina izbacuje jednu po jednu PlayStation ekskluzivu za PC, a igrači dočekuju svaku novu najavu nadajući se da se radi o Bloodborne-u. Za razliku od Dark Souls igara, borba u Bloodborne-u je brza i fleksibilnija, a vizuelni dizajn, muzika i izgradnja ovog svijeta su posebni i nezaboravni. Bloodborne je noćna mora koju morate da barem jednom doživite.

 

Red Dead Redemption 2

Red Dead Redemption 2 je imao najuspješniju prvu nedjelju u istoriji industrije zabave zaradivši preko 725 miliona dolara za samo tri dana, a 17 miliona kopija ove igre je isporučeno u toku prve dvije nedjelje. Onda je jasno zašto je Red Dead Redemption 2 i dalje jedna od najprodavanijih igara na PS4, i generalno. Broj kupljenih primjeraka ove igre se svake godine povećava za po nekoliko miliona od 2018., tako da novi igrači još uvijek dolaze u New Hanover, Ambarino, Lemoyne, New Austin i West Elizabeth. Nazvati radnju u Red Dead Redmption 2 pričom bilo bi nekako neadekvatno.

Ovo je parče života Arthur Morgan-a. Svet starog Zapada polako blijedi, a Morgan i njegova Van der Lind grupa moraju da se naviknu na sve promjene, dok se hvataju u koštac sa demonima iz prošlosti, i snose odgovornost za ranija razbojnička djela. Nivo interakcije u ovoj igri je ono što je najbolje prodaje, a nije se štedjelo ni u jednom djelu produkcije sa odličnom muzikom, grafičkom vjernošću, scenariom, i svim ostalim ‘’sitnicama’’ koje ovu igru i dalje čine remek djelom i u 2024.

Slični članci

30.
Aug.
2024.
Playstation
Sony predstavlja naprjedni PS5 Pro već sljedećeg mjeseca - od glasina do javne tajne je kratak put
06.
Aug.
2024.
Playstation
Čeka li se GTA 6?
07.
Jun.
2024.
Playstation
Soni PlayStation State of Play 2024. je predstavio niz trejlera igara za predstojeće projekte koji će stići na PlayStation 5, kao i pogled na neke ...