Vijesti/Najnovije
04.06.2024.
Autor: Dzoni Kvid

F1 24 RECENZIJA

Igra je rađena u Codemasters-ovom Ego engine, tako da igrači ne bi trebalo da očekuju radikalno poboljšane vizuelne efekte, uprkos davno zakasnelim grafičkim remontima za staze kao što je Spa-Francorchamps. Mada je vizuelna prezentacija dobro urađena nekako nije dovoljno dobra za 2024 godinu.

Celokupna prezentacija je međutim, prikladno uglađena, sa Sky Sports F1 reporterima kao što su Natali Pinkam, Entoni Dejvidson i – naravno – Dejvid Kroft, dajući igračima osjećaj kao da će gledati autentični F1 događaj (u smislu komentara, igrači mogu čak i zamijeniti Kroftija za F1 TV glavnog komentatora Aleksa Žaka ako žele).

F1 24 kadrovi iz igre - slika Haasovog bolida sa kontrolnim tornjem u pozadini

F1 24 kadrovi iz igre - slika Haasovog bolida sa kontrolnim tornjem u pozadini

Upravljanje automobilom je takođe prilagođeno, sa novim sistemom „Dinamičkog upravljanja“ dizajniranim da proizvede „realističnije i predvidljivije performanse“ na gejmpadu i na volanu. U praksi se čini da su novi modeli vešanja, guma i aero modela više usmjereni na korisnike gejmpada, što je razumljivo s obzirom na to kako će većina igrača F1 24 koristiti kontroler. Sa isključenim svim asistencijama, vučne zone su sada lakše za savladati, dok ivičnjaci čine da se benignim u svim slučajevima osim u najekstremnijim: ivičnjaci Variante Tamburelo i Gresini u Imoli mogu biti frustrirajući, čineći da gejmpad ne reaguje kako bi Vi željeli.

Mnogi tvrdokorni F1 entuzijasti će radije koristiti volan, i dok je rukovanje uglavnom intuitivno (nakon opsežnog podešavanja force feedback-a). Možda neće biti po svačijem ukusu, ali nakon izvjesne aklimatizacije, pruža predvidljivu platformu koja će pomoći da se uhvati u koštac sa opsežnim modom karijere u igri.

Nije se mnogo promijenilo u odnosu na njegove prethodnike u ovom pogledu: igrači pokreću specifične programe vježbanja koje su postavili njihovi inženjeri, zarađujući poene za nadogradnju kako bi poboljšali svoj bolid. Dodaci su takođe obezbijeđeni ispunjavanjem ciljeva za nove specijaliste za 2024. – osoblje sa specifičnim vještinama – koji dolaze i odlaze tokom cijele sezone. Dobar rad povećava novu statistiku „Prepoznavanje vozača“, pomažući privlačenju potencijalnih angažovanja.

F1 24 kadrovi iz igre - slika bolida u krivini

F1 24 kadrovi iz igre - slika bolida u krivini

Novi režim Challenge Career dodaje intrigantne scenarije, sve sa onlajn rang listama najboljih igrača. Još će biti dodato i tokom sezone, sa modovima koji se vraćaju F1 Svet i Moj tim koji će nastaviti da nude zanimljivo preusmjeravanje na glavnu karijeru jednog igrača. Mikrotransakcije su prisutne (ali potpuno opcione), a superautomobili koji su bili prisutni u prethodnim igrama su stvar prošlosti.

Da li je vrijedno kupovine PS5 F1 24 ako već posjedujete PS5 F1 23? Sve u svemu, postoji nekoliko istinskih inovacija koje bi novu igru izdvojile od svog prethodnika. Challenge Career je zanimljiv, poboljšan je način upravljanja bolida, a podešavanje bolida u career mode-u, iako slično kao u prethodnim dijelovima, i dalje je poprilično zabavno i sigurno je mod u kojem ćete se najviše zadržati.

Ako ste potpuno novi u digitalnom najbržem cirkusu ili ste preskočili nekoliko unosa, F1 24 pruža autentičan osjećaj brzine i uzbuđenja sa temom F1, sa sistemom kontrole koji je privlačan velikoj većini igrača. Međutim, ovo može da udalji one koji traže brutalno iskustvo vožnje.

EA SPORTS F1 24 je izašla za PS5 konzole, i za Xbox konzole.

Slični članci

06.
Sep.
2024.
Vijesti/Najnovije
20 godina nakon premijere Shrek 2 i dalje ga obožavamo!
06.
Sep.
2024.
Vijesti/Najnovije
Anime su novi trend koji osvaja i mlađe generacije. Serije se pretapaju u igre ali je mali broj onih koje će vas oduševiti u potpunosti. Zbog toga vam...
30.
Aug.
2024.
Vijesti/Najnovije
Ko nije čuo za SIMS?