Vijesti/Najnovije
30.08.2024.
Autor: Danica Manojlović

THE SIMS 5 - ŠTA ZNAMO O OVOJ IGRI?

Sljedeća evolucija The Sims igre

The Sims 5 je ime koje mnogi gejmeri koriste za novi EA Maxis projekat pod nazivom Project Rene, koji je opisan kao sljedeća evolucija The Sims igre. Za obožavaoce The Sims serijala, koji su godinama čekali na novu igru, ovo je jedan od najuzbudljivijih projekata u razvoju, iako je još uvijek objavijen misterijom.

Ipak, ono što se do sada zna, ukazuje na to da Project Rene obećava mnogo za ljubitelje simulacija. Iako je The Sims 4 dobio brojne opcije za prilagođavanje, nove ekspanzije i mogućnosti krejiranja, developeri su nagovestili da će mogućnosti prilagođavanja u novoj igri biti još bolji. Dodatno, igra će podržavati cross-platform kompatibilnost, što će omogućiti igračima da lako prelaze između igranja na PC-u i mobilnim uređajima.

The Sims 5: ključne informacije

  • Šta je to? Sljedeća generacija The Sims igre.
  • Kada izlazi? Datum još uvijek nije poznat.
  • Na kojim platformama će biti dostupna? Za sada su potvrđeni PC i mobilni uređaji.
  • Ko je pravi? Maxis Studios (EA).

Platforme za igranje

Prema informacijama iz EA Maxis, The Sims 5 će biti dostupan kao igra za PC računar i mobilne uređaje. Još uvijek nije potvrđeno da li će igra biti dostupna na PS5 konzolama i Xbox Series X|S konzolama, iako je reč o igri sljedeće generacije. Ranije iskustvo pokazuje da su glavne igre iz serijala The Sims su prvo bile dostupne na PC-u, a zatim prilagođene za konzole i druge sisteme.

The Sims 5 trejleri i gejmplej

Najnoviji teaser za The Sims 5 objavljen je 27. juna 2023. i pruža uvid iza kulisa razvoja Project Rene-a. Video prikazuje rane koncepte prilagođavanja frizura, osvjetljenja, kao i prototipe ponašanja Simsa u svijetu. Takođe, prikazuje fino podešavanje animacija i izraza lica.

U januaru 2023. objavljen je video pod nazivom Behind The Sims, koji je pružio bolji uvid u to kako bi gejmplej u The Sims 5 mogao izgledati. Direktor igre, Grant Rodiek, sugerisao je da će cross-platform kompatibilnost, multiplayer opcije i veća prilagodljivost biti ključne karakteristike igre. Vrijedi napomenuti da je ovaj video kasnije skinut sa YouTube-a, pa informacije iz njega treba uzeti sa rezervom.

Multiplayer

The Sims 5 će imati veći fokus na multiplayer, za razliku od prethodnih igara koje su bile uglavnom single-player. Iako još uvek nije jasno koliko će opcija za multiplayer biti dostupno, razvojni tim očigledno razmatra ove mogućnosti.

The Sims 5 Vijesti

U septembru 2023. potvrđeno je da će Project Rene biti besplatan za preuzimanje kada bude lansiran, bez potrebe za kupovinom osnovne igre ili pretplatom. Takođe, Project Rene neće zamijeniti The Sims 4, već će koegzistirati sa njim, uz planove za redovno ažuriranje igre novim sadržajem.

Spekulacije o datumu izlaska

Iako još uvijek nema potvrđenog datuma izlaska, pretpostavlja se da The Sims 5 neće biti dostupan pre 2025. godine, na osnovu izjava Lyndsay Pearson, kreativne potpredsednice serijala.

Gejmplej

Na osnovu dosadašnjih prikaza, The Sims 5 će ponuditi robusniji alat za prilagođavanje u poređenju sa prethodnim igrama, kao i multiplayer opcije koje omogućavaju saradnju između igrača. Međutim, još uvijek nije jasno da li će igra omogućiti okupljanje Simsa iz različitih igrača.

Za sve one koji su nestrpljivi da saznaju više, The Sims tim će nastaviti da deli informacije o razvoju igre i ključnim momentima kako projekat bude naprjedovao.

Sistemski zahtevi za The Sims 5

Iskreno, još je prerano predviđati kakve će sistemske zahtjeve vaš računar morati da ispuni kako bi mogao da pokrene igru. S obzirom na to da je igra još u razvoju, i da će dodatni detalji tek biti objavljeni od strane developera, proći će još dosta vremena pre nego što budemo imali ovakve informacije o igri - a još važnije, datum izlaska The Sims 5.

Podrška za modove u The Sims 5

Kao i u The Sims 3 i The Sims 4 na PC-u, korisnici mogu očekivati mogućnost instaliranja i korišćenja prilagođenih modova koji pomažu u poboljšanju, a ako želite, i u izmjenama igranja. Ostaje da se vidi da li Maxis planira da omogući ovakvu podršku za Project Rene, ili će igra jednostavno biti objavljena bez podrške za bilo kakvo modovanje.

Cena igre The Sims 5

Project Rene, poznatiji kao The Sims 5, biće dostupan za besplatno preuzimanje. Ovo su potvrdili developeri u poslednjoj epizodi zajedničkog strima. Baš kao i The Sims 4, Project Rene će biti besplatan, sa DLC-ovima i dodatnim sadržajem koji će biti dostupan za kupovinu čim takav sadržaj bude dostupan igračima.


Dok čekate peti nastavak globalno popularne franšize The Sims, u GameS online shop-u možete naći po sjajnim cenama igre i DLC ekspanzije za aktuelnu The Sims 4 franšizu:

Slični članci

10.
Sep.
2024.
Vijesti/Najnovije
Došli smo već do polaska u školu i mjeseca koji nagovještava burna dešavanja do kraja godine.
10.
Sep.
2024.
Vijesti/Najnovije
Mario ili Đoković?
10.
Sep.
2024.
Vijesti/Najnovije