Vijesti/Najnovije
06.09.2024.

Kada anime igre zasene serije

Uživanje na kvadrat!

Anime je tema o kojoj volimo da pišemo, i moramo priznati da su nam neke kolege pravi zaljubljenici u anime. Vjerovatno ste pročitali neke od naših ranijih tekstova o ovom fenomenu, a danas ćemo se baviti serijama i igrama baziranih na njihove priče.

Anime, kao forma animacije karakteristična za Japan, dobija sve veću popularnost širom svijeta. Ovo je otvorilo vrata za stvaranje anime serija, anime figura i video igara koje su postale neizostavni deo pop kulture. Anime serije i video igre su nekako savršen spoj i nadogradnja odličnih priča i likova. Stvoreni su da se mješaju, i ne samo u jednom smjeru. Počelo je tako što su anime serije prilagođavane u igre, ali smo takođe imali i suprotno, igre su dobijale anime adaptacije.

Ali, da li je dovoljna samo dobra priča i ideja, ili je bitno i ko stoji iza svega?

Anime Serijali i Igre?

Nažalost, dešava se da su igre bazirane na animeu samo budžetske igre koje pokušavaju da iskoriste popularnost serije, a ne da naprave sjajnu ili čuvenu igru. Ako neka anime serija postane popularna, možete se kladiti da stiže neki jeftini brzo sklepani 3D borbeni arena naslov. Kao i kod TV adaptacija igara, postoje trenuci kada se sve nekako savršeno poklopi i studio ima budžet i slobodu da napravi sjajnu igru baziranu na nekom od omiljenih anima serijala. Tada, igre ponekad mogu čak i da prevaziđu kvalitet samog serijala. 

Hajde da vidimo nekoliko primjera sjajnih anime igara koje su uspjele da izazovu ili čak nadmaše kvalitet svojih izvornih serijala:

 

Attack on Titan 2

Serijal Attack on Titan je jedan od ikoničnih predstavnika Japanske anime kulture sa svojim Attack on Titan manga stripovima i Anime figurama. Jedna stvar koju bi igra Attack on Titan morala savršeno da izvede kako bi uspjela jeste ikoničan 3D uređaj za manevrisanje. Način na koji likovi brzo lete i manevarišu kroz gradove i šume da bi pobjegli ili napali titane je pola razloga zbog kog je serija tako dobra.

A.O.T. 2 pronašao je savršenu ravnotežu između složenosti, osjećaja brzine i kontrole pokreta. Ne morate ručno da nanišanite svaku pojedinačnu hvataljku, a jednom kada se povežete s titanom, lako možete da počnete da rotirate oko njih kako biste ubrzali napad na njihove slabe tačke. Sve se to kombinuje tao da se osjećate kao sposoban vojnik, ali sa dovoljno prostora da usavršavate svoje vještine i postanete majstor.

Jedina mana je što nije bilo treće igre da završi priču.

 

Dragon Ball FighterZ

Mogli smo napraviti cijelu listu samo sa DBZ borilačkim igrama i Dragon BallZ figurama, ali sada je potrebno izabrati jednu a to je Dragon Ball FighterZ. Ovo ne znači da uskoro nećemo imati tekst posvećen samo ovim igrama.

Razvijen od strane ArcSystem Works, FighterZ igračima omogućava da naprave tim od tri borca koje mogu koristiti kao pomoćnike i mijenjati ih tokom borbe. Baš kao u seriji, ova igra je brza. Likovi će juriti, letjeti i teleportovati se dok pucaju Ki blastove i bacaju serije udaraca. Svaki pokret likova je preuzet direktno iz serije i mange kako bi bio što tačniji za fanove, i sve to izgleda prelijepo u pokretu.

Čak i ako niste osoba koja voli borilačke igre, sistemi su dovoljno jednostavni da svako može da se osjeća kao Z borac u epskom sukobu iz serije. Igra je dostupna u GameS online shop-u za konzole:

 

Fist of the North Star: Lost Paradise

Ako spadate u mlađe generacije, možda čak nijeste gledali Fist of the North Star. Kada budete imali vremena, potražite i pogledajte ali imajte u vidu da je Lost Paradise bolji način da doživite ovaj prilično grub klasik.

Ono što je savršeno kod ovog animea koji se pretvara u igru jeste developer Ryo Ga Gotoku, koga možda znate i kao developera Like a Dragon igara. Lost Paradise je upravo taj stil igre, samo upakovan u Fist of the North Star estetiku. Imate gradski hub za istraživanje, mnoštvo mini-igara, sporednih priča i akcije u prenaglašenim borbama. Svaki fan akcionih RPG igara, čak i ako ne znaju za anime, uživaće u Lost Paradise.

Igra je dostupna u GameS prodavnicama za Nintendo Switch konzole po super ceni:

  • Switch Fitness Boxing - Fist of the North Star

 

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 

Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 je jedan ali naglašavamo čitav Ultimate Ninja Storm serijal jer svi zajedno pričaju kompletan priču.

Dubina borbenog sistema nije ni blizu nečemu kao što je FighterZ, ali spektakl je baš ono što želite od igre bazirane na Naruto igrama. Kada se QTE aktiviraju i igra počne da prikazuje ludorije koje ovi ninja mogu da izvedu, osjećate se baš kao u seriji.

Ne zaboravite da istražite Naruto na nasem sajtu, a možda je ovo i bolji način da se doživi naruto svijet, pošto igra uspjeva da tako dobro prikaže borbe i istovremeno ukloni gomilu nebitnih scena.

 

Yu-Gi-Oh! Master Duel

Yu-Gi-Oh! Master Duel je digitalna verzija igre karata iz univerzuma Yu-Gi-Oh! Trading Cards, gdje igrači mogu da grade svoj špil i bore se protiv računara ili drugih igrača online.

Za razliku od serije, nema tajnih karata u posljednjem trenutku ili nasumičnih pravila koja se uvode tokom meča. Igra je kompleksna, ali prati logiku i jako je zarazna ako volite igre poput Magic: The Gathering. Ova igra je takođe besplatna za igranje, tako da nemate ništa što gubite ako joj date šansu.

Postoji fantastičan tutorial i režim priče koji vam pomažu da razumijete igru i dobijete neke rane karte pre nego što se suprotstavite pravim igračima. Gledanje kako neko igra karte nikada nije zabavno kao igranje samih.

Uskoro je dostupna i Switch Yu-Gi-Oh! - Early Days Collection najnovija igra za Switch konzole, pa je obavezno nabavite u GameS online shop-u ako ste pravi fan Yu-Gi-Oh!


Koje su po vama anime igre koje su zasjenile serije?

Slični članci

10.
Sep.
2024.
Vijesti/Najnovije
Došli smo već do polaska u školu i mjeseca koji nagovještava burna dešavanja do kraja godine.
10.
Sep.
2024.
Vijesti/Najnovije
Mario ili Đoković?
10.
Sep.
2024.
Vijesti/Najnovije