Vijesti/Najnovije
10.09.2024.

Mogući nastavak Black Myth Wukong

Tu je i DLC!

Black Myth: Wukong je igra koja nas je sve oduševila.

Trenutno je u planu da dobije dva dodatka, prema informacijama koje je podjelio poznati izvor. Ove tvrdnje su deo opsežnijeg izvještaja koji potencijalno otkriva i radni naslov za nastavak igre Black Myth: Wukong.

Podsjećamo vas da je Black Myth: Wukong je objavljen za PS5 konzole i Windows PC 20 avgusta 2024. Igru je razvio kineski studio Game Science, akcioni RPG je brzo stekao ogroman uspjeh sa prodajom više od 10 miliona kopija u prvih tri dana od izlaska.

Naše prve impresije o Vukongu smo već iznijeli u prethodnom članku: BLACK MYTH WUKONG - Igra koju morate igrati! 

Tajni PS5 Ekskluzivni Dogovor

Game Science nastavlja sa radom na verziji ARPG-a za konzole Xbox, koja je prvobitno trebala biti objavljena zajedno sa verzijama za PC i PlayStation, ali je doživjela neodređeno odlaganje u junu 2024. Iako razlog za odlaganje nije službeno saopšten, neki nedavni izvještaji sugerišu da je Game Science potpisao privremeni ekskluzivni dogovor sa Sony-jem.

Planirani DLC-ovi

Game Science navodno planira da nastavi sa uspjehom ove igre izdavanjem više dodataka. Prema tvrdnjama korisnika Twitter-a, IgnusTheWise, poznatog i kao @Lunatic Ignus, koji je prethodno otkrio tačne detalje o ARPG-u, kineski developer planira da objavi dva DLC-a za svoju hit igru. Dok leaker nije naveo tačan vremenski okvir za izlazak ovog dodatnog sadržaja, tvrdio je da će oba DLC paketa biti objavljena prije nego što se pojavi sljedeći dio franšize.

Mogući Nastavak: Black Myth: Jiang Ziya

Lunatic Ignus je takođe tvrdio da drugi dio serije ima radni naslov  Black Myth: Jiang Ziya. Game Science službeno nije komentarisao ovo, ali je developer prethodno potvrdio da je Wukong planiran kao početak nove ARPG franšize inspirisane kineskom mitologijom. Ovo se uklapa, s obzirom na to da je Jiang Ziya značajna figura u folkloru, istoriji i književnosti Dalekog Istoka, slična Sun Wukongu.

Procurjele informacije impliciraju da bi sljedeća igra u seriji mogla biti zasnovana na klasičnom kineskom romanu Investiture of the Gods, u kojem je Jiang Ziya centralna figura, slično kako je Wukong pretežno preuzet iz Putovanja na Zapad.

Inicijalni plan za ARPG je uključivao 13 poglavlja, a ne šest koliko je ostalo u konačnoj verziji. Da li će planirani DLC-ovi biti zasnovani na nekim od tih navodno odbačenih poglavlja nije baš jasno, ali se čini vjerovatnim s obzirom na to kako se često post-release sadržaj razvija.


 

 

Slični članci

10.
Sep.
2024.
Vijesti/Najnovije
Došli smo već do polaska u školu i mjeseca koji nagovještava burna dešavanja do kraja godine.
10.
Sep.
2024.
Vijesti/Najnovije
Mario ili Đoković?
06.
Sep.
2024.
Vijesti/Najnovije
20 godina nakon premijere Shrek 2 i dalje ga obožavamo!